Algemeen

  1. Voor kranten, tijdschriften en welkomstgeschenken gelden de voorwaarden van de desbetreffende uitgever. Met de uitgevr wordt immers ook de uiteindelijke abonnementsovereenkomst afgesloten.

  2. De hieronder genoemde regels zijn algemene richtlijnen. De voorwaarden van de betreffende uitgever bepalen de regels in individuele gevallen.

  3. Heb je vragen of opmerkingen neem dan contact op met de uitgever of met de klantenservice van Proefabonnement.nl. Wij zijn je graag van dienst.


Kranten en tijdschriften

  1. Volgens de Wet Kopen op Afstand heb je altijd recht op 14 (kalender-)dagen bedenktijd. In het geval van regelmatige levering, zoals bij een abonnement, begint de bedenktijd te lopen vanaf de eerste levering van het (dag)blad.

  2. Is een krant of tijdschrift beschadigd bezorgd, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de uitgever. In het geval van een tijdschrift zal de uitgever in de regel een nieuw exemplaar toezenden. Bij kranten word je in de meeste gevallen verwezen naar de digitale versies.

  3. Ook als je geen nieuw exemplaar wil of verwacht (zoals bij een krant) is het altijd belangrijk om de uitgever in te lichten. Bij meerdere klachten in dezelfde buurt/regio zal de uitgever altijd actie ondernemen om de oorzaak van de schade te achterhalen en weg te nemen.


Welkomstgeschenken

  1. Abonnementen met een welkomstgeschenk zijn voor de wet zogenaamde "gemengde diensten".

  2. In de meeste gevallen worden welkomstgeschenken (zeker duurdere) pas na de 14 dagen bedenktijd van het abonnement verstuurd. Dit betekent dat op het moment dat je het welkomstgeschenk ontvangt, je geen recht meer hebt op bedenktijd.

  3. Vanzelfsprekend is het natuurlijk nog steeds mogelijk een welkomstgeschenk te retourneren als deze defect of beschadigd is. Neem in dit geval zo snel mogelijk (binnen 14 dagen) contact op verzender. Bekijk voor de contactgegevens de brief die je bij het welkomstgeschenk hebt ontvangen. Hierin vind je ook meer informatie over retourbeleid.

Voor meer informatie bekijk ook onze antwoorden op de veelgestelde vragen.